flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кримінальна справа по обвинуваченню Василькової Г.В.

13 березня 2017, 13:38

         Рішенням Ради суддів України від 12 березня 2015 року № 14 схвалено рекомендації міжнародної конференції «Зміцнення довіри до судової гілки влади через покращення комунікації» та вирішено направити дані Рекомендації для застосування у суди загальної юрисдикції і рекомендувати у кожному суді обрати суддю-спікера.

         Запровадження інституту суддів-спікерів — це один із важливих кроків на шляху до відкритості судів, метою якого є виконання просвітницької функції: роз’яснення населенню певних правових питань, процесуального законодавства та доведення до відома про розгляд судом справ що мають суспільний резонанс.

         Основним завданням судді-спікера є донесення до громадськості інформацію про роботу суду в доступний спосіб, причому не порушуючи права осіб, не перешкоджаючи здійсненню правосуддя та дотримуючись етичних норм. Чим зрозумілішою та прозорішою буде діяльність судової влади, тим краще забезпечуватиметься  реалізація прав людини і тим більшою буде довіра громадян до суду, більш ефективно гарантуватиметься дотримання прав та свобод громадян.

         На зборах суддів Кіцманського районного суду Чернівецької області одноголосно обрано суддею-спікером Масюк Л.О.

         Враховуючи суспільний інтерес до певних справ, суд інформує громадськість про те, що в провадженні Кіцманського районного суду Чернівецької області знаходиться кримінальне провадження по обвинуваченню Василькової Галини Вікторівни у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 200 КК України. Вказана справа розглядається колегіально судом у складі трьох професійних суддів – головуючий суддя Мінів О.І., судді Мізюк В.М. та Олексюк Т.І.

         В підготовчому судовому засіданні, яке відбулося 10 березня 2017 року, суд ухвалив здійснити спеціальне судове провадження по вказаному кримінальному провадженні відносно Василькової Г.В., яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 200  КК України та справу призначити до спеціального судового розгляду у відкритому судовому засіданні в сесійному залі Кіцманської районної ради Чернівецької області (вул. Незалежності, 83,  м. Кіцмань, Чернівецька область) на  20 березня 2017 року на 11 год.00 хв.