flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Форум "Роль моделі Барнахаус в системі захисту прав дитини"

05 грудня 2023, 12:29

В Україні стартував пілотний проєкт з імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини. Серед областей на які поширився проект є і Чернівецька область.

Одним з основних напрямків діяльності держави є забезпечення найкращих інтересів дитини. Через війну, розлучення батьків, усиновлення, переміщення (евакуацію), насильство сьогодні кожна дитина може вступити в контакт з системою правосуддя в тій чи іншій форм. Тому важливо забезпечити підтримку дітей та захист їхніх прав на всіх етапах взаємодії з правосуддям.

Для впровадження у практичну діяльність уніфікованих підходів реалізації принципів правосуддя, дружнього до дитини, Міжвідомчою координаційною радою з питань правосуддя щодо неповнолітніх 05.12.2023 року проведено Форум «Роль моделі Барнахаус в системі захисту прав дитини».

З метою ефективної реалізації прав дітей та забезпечення їхніх найкращих інтересів у кримінальних провадженнях та максимальної імплементації  міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини у Кіцманському районному суді, голова суду Ольга МІНІВ прийняла участь у цьому заході.

На Форумі обговорювалися кращі практики, проблемні питаннят та пошук спільних рішень задля досягнення консенсусу щодо реалізації моделі на національному та на місцевому рівнях, нормативного регулювання моделі, а також розробка рішень для забезпечення сталості моделі.

У Форумі прийняли участь фахівці центрів Барнахаус, регіональних прокуратур, слідства, суду, судово-медичної експертизи, системи безоплатної правничої допомоги, соціальних служб, закладів охорони здоров’я, регіональних партнерів, партнерів на національному рівні – Мін’юст, Мінсоц,МВС, МОЗ, Національної поліції, Національної сервісної служби, ОГП, Уповноваженого Президента України з прав дитини, Координаційного центру БПД.