flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Кіцманському районному суді Чернівецької області відбулася зустріч із присяжними суду

24 квітня 2023, 11:58

 У Кіцманському районному суді Чернівецької області відбулася зустріч із присяжними суду

21 квітня 2023 року у Кіцманському районному суді за участі голови суду Мінів Ольги Ігорівни, керівника апарату суду Домітращук Людмили Олександрівни відбулася зустріч з новообраними присяжними.

На ХVII сесії VIII скликання Чернівецької районної ради, рішенням №8-17/23 від 31.03.2023  «Про затвердження  списку присяжних Кіцманського районного суду» затверджено список присяжних в кількості 25 осіб.

Метою зазначеної зустрічі було проведення роз’яснення особам, які залучаються до участі у здійсненні судочинства прав, якими наділено присяжних Законом України «Про судоустрій і статус суддів», їх обов’язків та відповідальності, які покладаються на них відповідно до цього Закону.

Голова суду роз’яснила порядок залучення присяжних до виконання обов’язків у суді та які категорії справ розглядаються за участю присяжних,  звернула увагу на порядок оплати винагороди, ознайомила із гарантіями прав присяжних, та наголосила на декларуванні та відповідальності присяжних за неявку у судове засідання.

Під час зустрічі новообрані присяжні отримали чіткі відповіді та змістовні роз’яснення щодо поставлених запитань.

Присяжним вручено пам’ятки із зазначенням важливої інформації.

На завершення, Ольга Ігорівна побажала новообраному складу присяжних натхнення і щоб їхнім кредо були чесність, справедливість та неупередженість, щоб Закон був невід’ємною частиною життя, а служіння українському народові приносило  задоволення від внесеного вкладу у розвиток суверенної, незалежної, правової держави – України!